VEELGESTELDE VRAGEN

Wat je altijd al wilde weten over de taal van je kleding

Clothing is a form of self expression. – Marc Jacobs

Kleding is meer dan wat lappen stof. Het is een fijne ingangsdeur om je te verbinden met jezelf. De juiste kleding zet jou in je kracht, waardoor je zelfvertrouwen voelt. Met kleding kan je facetten van je persoonlijkheid aan de wereld tonen. 
 

Your clothes are talking. What are they telling about you?

Daarnaast is kleding ook een verbindingsbrug met anderen. Studies tonen aan dat de eerste indruk die mensen van jou krijgen hoofdzakelijk gebaseerd is op wat ze in één oogopslag van jou zien. Onbewust en automatisch kijken mensen eerst naar je voorkomen. Onze hersenen filteren deze informatie quasi ogenblikkelijk en trekken snelle conclusies. 
 

Je kleren zijn dus je eerste communicatiekanaal, ze kunnen anderen een idee geven van wie jij bent en waarvoor je staat. Net als lichaamshouding, mimiek en stemtimbre communiceert ook onze kleding op een nonverbale manier. 
 

Wat we niet met woorden vertellen, heeft meer impact dan onze woorden zelf. Kleding verbindt en nodigt uit om bewust(er) te leven.
 

Ik hou van diepgang. Waarom moet ik me met mijn kleding bezighouden?

Everyone can do simple things to make a difference. - Stella Mc Cartney

 

Een duurzame wereld is belangrijk voor mij. 

 

Wist je dat de mode-industrie, na de oliesector, de meest vervuilende is en dat zelfs bio-kleding nog steeds behoorlijk vervuilend is voor onze planeet? Voor het maken van één T-shirt uit biokatoen is wel 2.700 liter (!!) water nodig!
 

Als we ons steentje willen bijdragen aan een meer duurzame en propere wereld dan is het belangrijk om bewust om te gaan met kleding. Wanneer je goed weet wie jij bent en wat bij jou past, heb je minder kledingstukken nodig. 

 

Dit is precies de reden waarom ik bewust kies om te starten met een analyse van je kleerkast: jouw bestaande kleren combineren op een manier die in lijn is met jouw essentie, zorgt ervoor dat je niet massaal veel nieuwe kleding moet gaan kopen.  Zodra jij weet wat jouw unieke kledingidentiteit is, kan je bovendien voluit kiezen voor duurzame, veelzijdige en kwalitatieve kleren die helemaal passen bij wie jij bent. Je gaat bewuster en minder kopen. 
 

Denk jij ook wel eens aan het milieu, Hilde?

Ik ben een grote fan van onze creatieve Belgische designers en modemerken. Ik steun graag wat ze voor hun klanten creëren en ik draag graag, zoveel als mogelijk, Belgische kledingmerken. 
 

Ik kies er ook voor om bij lokale, zelfstandige kledingboetieks te kopen en neem jou graag mee naar die adresjes die helemaal bij jou passen. De eigenaars zijn net als ik gedreven ondernemers die elke dag opnieuw het onderste uit de kan halen om hun klanten zo goed mogelijk te adviseren.

 

Ik ben fier op ons land, op wie we zijn, op onze roots. 
 

Welke merken raad je me aan?

BUSINESS

Een verbindende, juiste uitstraling is essentieel in een professionele context. Of je nu bezield ondernemer of politicus bent of een zichtbare functie uitoefent in een organisatie: als jij jezelf op een goede manier kan tonen via jouw kleding, kan je oprecht in verbinding gaan met anderen. 

LIFE

Samen duiken we in de wereld en de filosofie van mooi maken. Van binnenuit stralend zichtbaar worden. Ontdek hoe je helemaal kan zijn wie je bent en je eigen kwaliteiten in de verf kan zetten.Het zorgt voor verbinding mét jezelf en je omgeving. Spread your wings! 

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon